
حجتالاسلام «سیدعلی حسینی» افزود: امسال نیز مطابق سالهای گذشته برگزاری مراسم شبهای قدر، عزاداری و احیای شبهای قدر با حضور سخنرانان، مداحان و دعاخوانان مطرح برگزار شد.
او با اشاره به برپایی اطعام و افطار ساده در ۱۸ بقعه متبرکه استان همدان تصریح کرد: سخنرانی، قرآن به سر گرفتن، قرائت دعای جوش کبیر، زیارت عاشورا، به جا آوردن سه شبانه روز نماز قضا در لیالی پرفیض قدر در بقاع شاخص استان همدان برگزار شده است.
معاون امورفرهنگی ادارهکل اوقاف و امورخیریه استان همدان با اشاره به حضور مدیرکل و معاونین ستادی این اداره در بقاع متبرکه گفت: عیادت از بیماران توسط همکاران ادارات اجرایی، اجرای نیت موقوفه سیف الدوله ملایر در راستای کمک هزینه درمانی به بیماران خاص و نیازمند و اطعام و روضه خوانی منطبق با نیت واقف در شهرستان ملایر و اسدآباد در دستور کار قرار دارد.
حجتالاسلام حسینی افزود: اطعام، افطار و مراسم ویژه در حسینیه سیدالشهداء علیه السلام واقع در باغ بهشت همدان، پرداخت کمک هزینه دارو و درمان به بیماران نیازمند در بقاع متبرکه همدان ناحیه یک و ۲، نهاوند، کبودرآهنگ، نهاوند، تویسرکان و رزن به صورت ویژه برنامه در شبهای قدر برگزار میشود.
او از فعالیت روحانیان و طلاب بومی و اعزامی از قم در بقاع متبرکه و مناطق محروم استان همزمان با ماه مبارک رمضان خبر داد و افزود: اقامه نماز جماعت و سخنرانی در بقاع متبرکه، برپایی خیمههای معرفت، خواندن دعاهای مناسبتی ماه مبارک رمضان توسط مداحان اهل بیت و جزء خوانی قرآن کریم همزمان با ماه مبارک رمضان در بقاع شاخص استان همدان در حال انجام است.
مردم روزه دار با حضور در مساجد، مکان های مذهبی و امامزاده های شهر همدان تا سحرگاه نوزدهم ماه مبارک رمضان شب زنده داری کردند و اعمال این شب عزیز را به جا آوردند.
نوزدهم ماه مبارک رمضان، شب ضربت خوردن امیر مومنان حضرت علی علیه السلام نخستین شب از لیالی قدر است.
اعمال شبهای قدر دو نوع است؛ اعمالی که در هر سه شب باید انجام داد و اعمالی که ویژه هر یک از شبهای قدر است.
قرآن به سر گرفتن، خواندن دعای جوشن کبیر و ۲ رکعت نماز که در هر رکعت پس از سوره «حمد»، «هفت مرتبه توحید» خوانده و پس از فراغت از نماز «هفتاد مرتبه» بگوید: «أَسْتَغْفِرُ اللّٰهَ وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ» از اعمال شبهای قدر است.
استان همدان دارای ۲۳۸ بقعه متبرکه و مکان زیارتی است.